ponedeljek, 28. februar 2011

EMA 2011

Rock Partyzani
Dva grozna, lesena in debela tipa v vojaški uniformi za 5 eurov, ena ženska, ki je sploh ni bilo opaziti in en rockabilly...Groza. Poleg tega je bil performans katastrofalen, sploh plesni del. Jao mene. Če bi to poslali na evrovizijo, sem skoraj prepričan, da bi se odselil iz Slovenije zaradi sramote. Tisto lani je bilo več kot dovolj.
moja ocena: 1/5

Tabu
Soliden komad, soliden nastop in nič več. Za na radio bo komad ok.
moja ocena: 3/5

Nina Pušlar
Še en radio hit za sončne spomladanske in poletne dneve. Žal za moj okus ni bil primeren za evrovizijo. Zdaj se poskušam spomniti vsaj melodijo komada, ampak mi ne gre. To pove dovolj.
moja ocena: 2,5/5

Maja Keuc
Po prvem poslušanju mi komad ni bil kaj preveč všeč, nato pa vedno bolj. Je dokaj nalezjiv. Poleg tega je tudi nastop bil zelo soliden. Do evrovizije se bo itak dalo izpiliti še dosti vsega, tudi Majino pričesko, ki mi je bila obupna. Saj ravni lasje so kul, ampak ne toliko ravni, da zgledajo mastni in polizani.
"Hvala Slovenija", je rekla Maja in jaz ponavljam isto, saj misel, da bi April odšla na finale, me je morila celih 20min do konca razglasitve. Še dobro, da se je končalo tako, kot se je. 
moja ocena: 3,5/5
Feliks Langus
Ok ta komad mi je bil popolnoma beden. Neki 80s alter disco revival na kvadrat z pozerskim tipom in njegovim večnim širokim nasmeškom, ki glumi v indie oblačilih...Ruta iz H&Ma okoli vratu je v takih primerih seveda obvezna, tako kot brenkanje po strunah na izključeni kitari. Slabo.  
moja ocena: 1/5

LeeLooJamais
Soliden komad, še malo bolj soliden nastop. Nisem vedel, da je pevka toliko prsata. Kul. Za komad so se potrudili, a je na koncu izpadel verjetno drugače, kot so si ga zamislili, saj je bila poanta v besedilu, ki ga noben ni razumel. Bilo je preveč efekta na vokalu. Mogoče bi lahko celo odšli na finale tam gor v Nemčijo. Me zanima, kako bi se odrezali. Če ne bi prišli v ospredje z glasbo, bi pa sigurno z imidžem. Mislim, da bi nekaj točk sigurno dobili.
moja ocena: 3/5

April
Slovenska kvazi Lady Gaga, tako po videzu kot po sami glasbi. S to razliko, da Gagica si dela sama komade. Ne vem, kako so tiste tri žirantke dale toliko točk tej punci. Po mojem, ko so videle Darja, Severina in Mojca, da je prišla April v finale, doživele negativen šok, v stilu "o moj bog kaj smo naredile?!?! Upam da ne zmaga". Vsaj jaz bi bil takega mnenja. Poleg tega se je pod komad podpisal Raay, slovenski pozer št. 2. Imeli smo srečo, da ima Maja večjo fan bazo. Aleluja.
moja ocena: 2,5/5

Sylvain/Mike Vale/Hannah Mancini
Tudi eden izmed solidnih komadov. Mogoče bo kljub vsemu dobil svojih pet minut na radijih. Komad, ki gre v uho. Morda bi s katero drugo pevko vse skupaj izpadlo boljše. Vokalno niti ni bila toliko slaba, bolj me je motil nastop in obleka, ampak ni panike, ker itak niso zmagali.
moja ocena: 3/5

Time to Time

Ok wtf je bilo to??!?!?! Ne se jebat. Kakšen je bil komad in kdo je pel, sploh ni pomembno. Slabo mi je bilo namreč zaradi besedila, ki mi je dalo misliti. Misliti o temu, kako se mi smilijo tej možakarji. Kot da živijo v belem kalupu nekje 3 ure peš od Zgornje Kungote proti severovzhodu, kjer ni že 100 let stopil noben, ki tam ne živi in zato noben ne ve, kaj se dogaja po svetu.. Besedilo je popolnoma osladno in v stilu izjav ameriških misic. Poleg tega me je del melodije spominjal na pesem od Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You. Ne hvala.
moja ocena: 1/5

Omar Naber
Ok komad, ok nastop. Melodija in refren, ki gre v uho. Mogoče bi nam celo prinesel nekaj točk v finalu. Žal je svojo šanso že imel. Naj da prostor še drugim. In pa še to: kazanje tatujev ni vedno kul.
moja ocena: 3/5

___________________________________________________________________________

žirija
Skoraj bi zajebale. Dobro, da se je slovenski okus v zadnjem letu vsaj malo spremenil. Vsaj tako je videti. Po lanskoletni blamaži, bi še en porazen nastop naredil nacionalno katastrofo. Aja ne vem zakaj sem dobil občutek, da so se vse tri po skoraj vsakem nastopu komaj zadrževale, da niso bruhnile v smeh. Sploh po nastopih od tistih ta slabših. Mislim, da je še največ težav s samokontrolo imela Darja, ki je po vsakem nastopu govorila eno in isto, z porogljivim nasmeškom. Ona že ve zakaj...
moja ocena: 2,5/5

Klemen Slakonja
Zadnjih 20 minut je rešil celoten svoj nastop, saj ko so nastopile tehnične težave, je odrevenel. Mislim, da mu manjka še kar nekaj kilometrine. Mario Galunič je pač profesor za skoraj vse. Ampak kljub vsemu je bil zabaven. Njegov zadnji, deset minutni mono nastop s presekom dogajanja zadnjih 20 let je bil odličen. Eden boljših ta večer.
moja ocena: 3,5/5 

nastop Severine
komad: obup
obleka: obup
nastop: obup
Včasih se vprašam, če je Severina znana samo zaradi svojega homemade pornjaka. Sej ne, da je slab...
moja ocena: 1/5

skupna ocena EMA 2011
Letošnjo EMO so dodobra spremenili. Bila je bolj sodobna, snemali so jo v studiju in ne v kakšni zapuščeni, neakustični, socialistični hali rdeče barve. Dobra ideja je bila tudi žirija, čeprav bi se lahko malo bolj izkazala. Na živce mi je šla prevajalka za Severino, katero nisem nič razumel. Voditelja so na srečo kar zadeli, tako da skupno gledano je bilo dobro. 
moja ocena: 3/5



4 komentarji:

  1. meni pa je bla severina všeč.
    šus šusova bi dala (kot ti) moškim družine kozlevčar, ki so mi živc potegnili že v dneh pred emo, ko so se skozi slinli, da oni pa delajo odlično musko. sploh tamali kozlovič je hudo pametoval, se mu sliši, da je še mlad in neumen... pa fotra je skoz držal pod lopatico, kot da bo stari bolj vzhičeno pel. verjetno je računal na glasove vseh starih mater, ki bi se jim zdela to hvalevredna gesta, za katero bi celo špendale tistih 0.42 evra od penzije za en vote, pa so na žalost do takrat, ko so bili kozlevčarji na vrsti, že šle spat.
    od žirije zmaga mojca, takih pač ne delajo več, ne vem zakaj se je odpovedala pisanju svojega bloga (http://mojca.blog.siol.net/), verjetno ji je dokurčilo brat vsa tisti žolč nevoščljivih nesposobnežev, ki znajo samo in zgolj kurcat.
    svaka čast slakonji. danes zjutraj sem na valu 202 poslušala staro devico, ki je kenjala čez njegov attitude in obleko. polepšalo mi je jutro.

    OdgovoriIzbriši
  2. hah ja kozlevčarji so bli overall dokaj smešni.

    drugače pa je mojca nehala pisaati blog zaradi plagiatorstva. prepisovala je namreč od drugih. ja sej vem, težko je verjeti. ampak jaz sem kljub temu še vedno njen fen :)
    http://www.dnevnik.si/novice/e-strada/259259/

    OdgovoriIzbriši
  3. Uroš, odlično si naredil blog zapis. Tudi jaz sem za čuda gledala Emo. Za marsikoga mi ni bilo jasno, zakaj je bil izbran. No, zadel si v vseh pogledih. Z.

    OdgovoriIzbriši
  4. na Slo EMi sem vedno pripravljena na veliko presenečenj tako slabih kot dobrih..
    Letos me je nasploh presenetila nova podoba in predvsem voditelj, ki je popestril ta večer..
    Rockpartizani.....ja smo pa res malo za luno, to velja za tiste, ki so jih sploh določili za med prvih 10..

    OdgovoriIzbriši