sreda, 26. januar 2011

Film tedna

Film tedna ne bo težko izbirati, saj sem s časom na tesnem in zato redko pogledam film, ki si ga resnično želim. Spodnji film je ravno takšen.

Verjetno ste gledali večino filmov z Bruceom Willisom. Njegov  Last Man Standing je neka vrsta kriminalke, kjer Willis igra gangsterja, ki pride v mestece duhov v ZDA, nekje na meji z Mehiko. V tem mestu poteka vojna med dvemi gangi in Bruce se znajde tam kot izredno zaželjen gangster, katerega hočeta zase oba ganga, saj bi z njim bila veliko močnejša...Da ne bom povedal preveč, to ni original, ampak remake nekega japonskega filma iz mnogo, mnogo let nazaj, katerega je davno tega kopiral tudi Sergio Leone z filmom Per Un Pugno Di Dollari . Imenuje se Yôjinbô.

Yôjinbô (Telesni stražar),film tega tedna, letnik 1961, je film japonskega režiserja Akire Kurosawe z legendarnim Toshirôm Mifunom (kako se že sklanjajo japonska imena?) v glavni vlogi. Dogaja se v majhnem mestu na japonskem podeželju, v katerega naključno prikoraka ronin (samuraj brez gospodarja) Sanjuro Kuwabatake. V tem mestu vladata dva gospodarja, ki se bojujeta za premoč, pri tem si pomagata z najetimi kriminalci. Za usluge Sanjura se zanimata obe strani, a on zaenkrat ne izbere nobene, saj čaka na najboljšo ponudbo...Pri tem pripomore k temu, da se obe strani še bolj spreta in pobijeta med sabo, mesto pa bi tako spet zadihalo. Načrte mu prekriža le samuraj s pištolo...




Moja ocena je cca. 4 zvezdice od petih. Dobre štiri zvezdice. In to z lahkoto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar